RSS

Informatie over Jacques Vriens

04 Jun

Jacques Vriens is de bekendste schoolmeester van Nederland. Hij staat zelf niet meer voor de klas, maar schrijft nog wel veel verhalen over school. Bijvoorbeeld over meester Jaap. De drie boeken over deze leuke meester zijn bekroond en getipt door de Nederlandse Kinderjury. In 2009 won hij als eerste auteur de Archeonprijs, de prijs voor het beste historische boek van de afgelopen twee jaar, voor Oorlogsgeheimen.

In 2011 vierde Jacques Vriens zijn 35-jarig jubileum als jeugdboekenschrijver.

Dat Jacques Vriens vroeger zelf meester was, zal je wel niet verbazen. Tot 1993 werkte hij op verschillende basisscholen. Nu is hij schrijver van beroep.Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op dingen die hij heeft meegemaakt, als onderwijzer op school of in zijn jeugd. Zo hadden zijn ouders een hotel, waarover hij vertelt in Bonje in het bonshotel. In het hotel van zijn ouders is hij begonnen met schrijven. Hij maakte toneelstukken, die hij opvoerde in de toneelzaal van het hotel. Zo ontdekte hij dat hij schrijven leuk vond.

‘Ik zat op een vreselijk streng, Katholieke, Brabantse school. Je werd er nog geslagen en iets creatiefs was er niet te beleven. Gelukkig was er één onderwijzer die mooi kon voorlezen en vertellen. Bij hem voelde ik mij op mijn gemak.’

Bron: http://www.leesplein.nl/KB_plein.php?submenu=set_set&id=42

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: