RSS

Informatie over Susanne Koster

08 Jun

Susanne Koster is op 23 november 1957 in Scheveningen geboren. In 1993 werd een kort jeugdverhaal van Susanne Koster gepubliceerd in een debutantenbundel. Daarna heeft ze korte verhalen geschreven voor een lokaal televisiestation.
Zolang ze zich kan herinneren heeft ze geschreven. Gedichten, korte verhalen voor volwassenen en voor kinderen, maar ook alles wat haar dwars zat, schreef ze op. Toen haar kinderen er de leeftijd voor hadden, begon ze met voorlezen, maar haar dochters wilden veel liever dat ze zelf een verhaal verzon. Avond aan avond zat ze te fantaseren, want het verhaal dat ze de ene avond verzon, moest de volgende avond weer verder gaan. Daar genoten niet alleen haar kinderen van, maar zij ook.

Zwarte lieveling was haar  eerste echte jeugdroman, daarna volgde Dertien en Macho’s en mietjes. Vervolgens heeft ze ook daar het roer omgegooid. Van realistische jeugdromans is ze overgestapt naar psychologische thrillers. En gelukkig werd dat met De trap naar de hemel meteen een succes. Het boek loopt niet alleen in Nederland heel goed. Het is vertaald in het Duits en heeft als titel “Flammenkuss” gekregen.

 

Bron: http://www.susanne-koster.nl/index.html

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: