RSS

Recensie ‘De trap naar de hemel’

09 Jun

Auteur: Susanne Koster
Titel: De trap naar de hemel
Uitgeverij: Sjaloom, Amsterdam
Jaar van uitgave: 2004
Leeftijdscategorie: 13+

 Ze ging op de onderste reling staan en leunde met haar knieën tegen de bovenste leuning. Ze boog voorover. ‘Hé!’ Een ijzeren hand, bedekt door een donkere leren handschoen waar alleen de vingers uitkwamen, omklemde haar bovenarm. Trok haar met een forse ruk van de reling af. Wankelend kwam ze op het beton terecht en keek omhoog in een paar vuurspattende ogen.

De trap naar de hemel gaat over Marika, een zestienjarig meisje. Ze heeft liefdesverdriet en daarom wilt ze niet meer naar school. Volgens haar moeder is het maar een kalverliefde en ze vindt dat Marika zich niet zo moet aanstellen. Ze rent naar buiten en op een brug houdt ze halt. Ze klimt op de reling van de brug. Ook al ziet het eruit alsof ze eraf wilt gaan springen, is dat niet haar bedoeling. Opeens wordt ze van de reling gesleurd door een stevige hand. Dit is de eerste keer dat ze Martijn ziet. Een geheimzinnige jongen. Hij heeft altijd zwarte kleding aan en zelfs in de zomer draagt hij zwarte handschoentjes waar alleen de vingers uitkomen. Vanaf dit moment is Martijn overal. Hij weet heel veel van Marika, maar zij weet eigenlijk niets van hem. Zo nieuwsgierig als Marika is, gaat ze op onderzoek uit. Met gevaar voor eigen leven.

Susanne Koster heeft een spannende psychologische thriller geschreven. Martijn is in staat om Marika te beïnvloeden waardoor ze bereid is alles voor hem te doen en ze accepteert alles van hem. Zelfs als hij gewelddadig wordt, gaat er bij Marika geen belletje rinkelen. Ze is verliefd, smoorverliefd en de liefde maakt blind. Als lezer kom je steeds dichter bij de reden van de geheimzinnigheid van Martijn en je voelt het gevaar. De trap naar de hemel is een ware thriller met een verassend einde.

Geschreven door: Marissa de Veld

 

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: