RSS

Recensie ‘Een andere Elliot’

11 Jun

Gardner, G
Een andere Elliot
Lemniscaat
Rotterdam
2007
12+ 

Elliot is net van school veranderd. Op zijn vorige school werd hij vreselijk gepest en dat wil hij nu absoluut vermijden. Hij doet zijn uiterste best om iets te vinden om positief op te vallen en vindt dat in het zwemteam. Toch blijft hij zich onzeker voelen. Hij voelt ook haarscherp aan waar iemand gepest wordt en hoe vernederend het is voor die persoon. Hij hoort vertellen over De Wachters, oudere leerlingen die bepalen wie gepest wordt en hoe. Wanneer hij op een dag uitgenodigd wordt door De Wachters verwacht Elliot het ergste. Maar het is niet wat hij verwachtte, integendeel. De Wachters zien in hem een opvolger zodat Elliot plots in een omgekeerde wereld zit. Maar wat zegt zijn geweten?

Dit aangrijpend verhaal vertelt een stukje uit het leven van Elliot. Voor velen is het verhaal te herkennen. In hedendaagse schoolsituaties komt het helaas regelmatig voor dat leerlingen gepest worden. Elliot gaat daar op een bijzondere manier mee om. Elliot maakt een interessante keuze.

Elliot verandert. In dit boek wordt de lezer meegetrokken in het leven van Elliot. Hoe een person zo erg kan veranderen, zal voor vele lezers een les zijn. Dat dit überhaupt kan is al bijzonder. Het boek is daarom zeker de moeite waard om uit de kast te halen. Je pakt het namelijk uit de kast en voor je het weet, heb je het boek uitgelezen en word je aan het denken gezet.

Geschreven door Koen Verplanke

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: