RSS

Recensie ‘Cyberlief’

12 Jun

Boumaâza, N.
Cyberlief
Antwerpen
Standaard Uitgeverij
2001
11+ 

Britt zit in het zesde jaar op de middelbare school. Ze heeft een vriendje, maar haar grootste passie is chatten. Uren en uren zit ze voor haar computer. Zo leert ze Michael kennen, een jongen met wie ze het meteen goed kan vinden. Ze mailen elkaar hun diepste geheimen door: Michael over zijn verleden, Britt over de problemen bij haar thuis. Uiteindelijk besluiten de twee elkaar te ontmoeten…

‘De onbekende schrijfster en het onbekende boek’. Zo zullen velen naar dit boek kijken. De ervaring leert dat ook minder bekende boeken zeker de moeite waard zijn om te lezen. Zo ook dit boek. Het boek vertelt het verhaal van Britt. Zij die veelvuldig het internet bezoekt om te gaan chatten met vreemden. Alhoewel, op een gegeven moment is Michael geen vreemde.

Zowel voor de jeugd als voor volwassenen is dit boek een aanrader. Voor de jeugd is het modern vermaak en voor de volwassenen een moderne les. Het internet speelt een steeds grotere rol voor ons en dat is ook te zien in dit boek. Het is bijzonder om te lezen hoe het  internet het leven van Britt domineert. Voor deze scholier geldt maar één passie: chatten. Niet iedereen is zich bewust van de gevolgen van dit gechat. Ook Britt niet.

Nicole Boumaâza heeft een fijne manier van schrijven. Als een surfer op het web, raas je het hele boek door. Met als slot: de ontmoeting van Britt en Michael in Antwerpen.

Geschreven door Koen Verplanke

Advertenties
 
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: