RSS

Recensie ‘Kilometers cola en knetterende ruzie’

12 Jun

Slee, C.S.
Kilometers cola en knetterende ruzie

Amsterdam
Van Holkema & Warendorf
1994
11+ 

Boris is een erg goede saxofoonspeler en hij schrijft de gaafste liedjes. Die speelt hij met zijn vrienden in een bandje. Boris stort zich helemaal op zijn muziek, zo kan hij zijn problemen een beetje vergeten. Als de band een zangeres nodig heeft, zetten Boris en Tessa, de drumster, een advertentie. Daar komt een heel vreemd meisje op af.

Kilometers cola en knetterende ruzie, hét voorbeeld van een boek dat je in no-time uitgelezen hebt. Je bent eraan en voor je het weet leg je het helaas alweer terug in de boekenkast. Wederom laat Carry Slee in dit boek zien te beschikken over een geweldige schrijfstijl. De manier hoe ze ook dit boek tot stond heeft gebracht doet de jeugd deugd.

Vanaf het eerste moment zit je in het boek. Boris heeft een bandje met vrienden, maar voor je het weet maak je zelf deel uit van die band. De band die op zoek is naar een zangeres. De band heeft er hun bedenkingen bij wanneer een meisje, de dochter van een Amerikaans popidool, afkomt op de advertentie. Ten eerste kan ze totaal niet zingen en ten tweede…

Het boek mag dan twintig jaar oud zijn, maar dat gaat zeker niet ten koste van de kwaliteit van het spannende verhaal. Bovendien is het boek zeker al de moeite waard om het te lezen, omdat het vooral ‘lekker’ leest.  Het boek is dan ook niet voor niks genomineerd voor de Kinderjury 10-12 jaar in 1995.

Geschreven door Koen Verplanke

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: