RSS

Recensie ‘Loverboy en Girl’

12 Jun

Heyink, J
Loverboy en Girl
Amsterdam
Van Holkema en Warendorf
2004
12+ 

Fanny heeft een zomerbaantje bij McBill, een klein fastfoodrestaurant. Na werktijd heeft ze afspraakjes met de knappe, charmante Jeff. Maar Fanny weet dat Jeff niet is wie hij lijkt te zijn. Hij is een loverboy, die moet proberen meisjes in zijn macht te krijgen. Fanny’s vriendin is het slachtoffer geworden van zo’n loverboy en Fanny is vastbesloten om andere meiden te waarschuwen. Om meer te weten te komen over de werkwijze van loverboys, heeft ze zich laten oppikken door Jeff. Maar langzamerhand raakt ze toch van hem onder de indruk. Zo raakt ze verstrikt in een gevaarlijk dubbelspel: hoe ver kan ze gaan? En heeft ze zichzelf nog wel in de hand?

Wacht even! Wat gebeurt hier? Ze ging weer zitten. Waarom wil ik mee met Jeff? Omdat hij lief is? Omdat hij er goed uitziet? Wat wil ik eigenlijk? Wie is hier de baas? Mijn buik of mijn hoofd? Dit gaat niet goed, dit gaat helemaal niet goed. Wakker worden! Controle!

Loverboys, ook in dit boek spelen zij helaas weer een grote rol. Een jongen die het leven van een meisje flink kan verzieken. Het boek Loverboy en girl geeft de lezer als het ware een kijkje in de tactiek van zo’n nare jongen. Het actuele onderwerp van het verhaal wekt veel emotie bij de lezer op. Hoe kan zo jongen dat een meisje nou aandoen?! Gestoord zijn ze, dat is het goede woord.

Laat je door dit boek meesleuren in het leven van Fanny, het meisje dat erachter probeert te komen hoe Jeff te werk gaat. Is de moeder van Jeff bijvoorbeeld echt ziek? Wat moet Fanny geloven van alle verhalen van Jeff? Fanny zal antwoord krijgen op deze vragen. Maar loopt dat wel goed af voor haar?

Geschreven door Koen Verplanke

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: