RSS

Recensie ‘Pikadon’

13 Jun

Auteur: Herman van Campenhout
Titel:
Pikadon
Uitgeverij: Davidsfonds/Infodok, Amsterdam
Jaar van uitgave:
1994
Leeftijdscategorie: 11+ 

Het is 1945. Japan verweert zich hard in de oorlog met de Verenigde Staten. In Hiroshima staat de vijftienjarige Daiji vroeg op. Sinds de oorlog hoeft hij geen lessen meer te volgen, maar moet hij met zijn klasgenoten helpen om de stad brandvrij te maken. Zoals elke dag wandelt hij een eindje met zijn buurmeisje Kyoko mee naar school. Kyoko is leuk, levendig en doet zijn hart sneller slaan. Zorgeloos stapt Daiji verder…

Een helle lichtflits, een oorverdovende knal en heel veel lawaai. Hiroshima staat in lichterlaaie. De onverwachte aanval van de Amerikanen verwoest niet alleen de hele stad, maar ook het leven van Daiji. Wonder boven wonder overleeft hij de “Pikadon”. Maar zal hij zijn ouders, broer en zusjes ooit nog terugzien? En wat is er gebeurd met Kyoko?

Laat je in dit boek meenemen in het leven van Daiji. Een verliefde tiener die een ware nachtmerrie meemaakt. De problemen stapelen zich op in het leven van deze tiener. Het zou toch niet zo zijn dat Daiji al zijn naasten kwijtraakt in de oorlog met de Verenigde Staten?

Geschreven door: Koen Verplanke

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: