RSS

Recensie ‘Verboden te zoenen’

14 Jun

Huizing, G
Verboden te zoenen
Holland
Haarlem
2008
11+ 

Verboden te zoenen, verboden iets mee te beginnen. Eigenlijk zou het gewoon verboden moeten zijn dat er zulke leuke leraren bestaan. Berber verzet zich uit alle macht tegen het heftige gevoel dat tegelijk zo verslavend is. Ze wil niet verliefd worden op Djanno, de nieuwe leraar Nederlands. Ze kan haar energie beter besteden aan andere dingen, haar hockeytraining bijvoorbeeld, want ze wil absoluut in de selectie blijven.

Wanneer de 16-jarige Berber haar nieuwe jonge docent Nederlands Djanno voor het eerst  voor de klas ziet staan, is ze meteen verkocht. Op elk moment probeert Berber de aandacht van Djanno te pakken te krijgen. Soms lukt dit en soms ook niet. Als ze maar bij Djanno kan zijn, denkt ze voortdurend. Het lijkt erop dat Djanno ook gevoelens voor Berber heeft. Wat hier de gevolgen van zijn, is in dit vermakelijk boek te lezen. Kiest Djanno voor Berber? Dan zal hij wel zijn carrière als docent op het spel moeten zetten.

Dit boek van Gonneke Huizing is een uitstekend voorbeeld van een boek waarin veel vrouwelijke leerlingen zich in kunnen herkennen. Verliefd worden op een docent, het is allemaal wat. Doordat het boek over een bekend thema gaat, is het leuk en eenvoudig weg te lezen.

 Geschreven door Koen Verplanke

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: