RSS

Informatie over Cynthia Voight

15 Jun
Cynthia Voigt groeide op in Connecticut. Op haar twaalfde wilde ze al schrijver worden. Na de middelbare school deed ze een vervolgopleiding in Massachusetts. Daarna had ze verschillende baantjes. Ze verhuisde met haar eerste man naar Santa Fe, waar ze haar onderwijsbevoegdheid haalde. Hoewel ze zich voornam om nooit voor een klas te gaan staan, hield ze ervan vanaf het moment dat ze het toch deed. Ze scheidde, hertrouwde en ging weer aan de oostkust wonen. Toen ze zwanger was van haar tweede kind begon ze weer te schrijven. Toen ze succes kreeg als schrijver, werkte ze eerst nog een tijdje parttime op een middelbare school, maar uiteindelijk is ze fulltime schrijver geworden. Ze woont tegenwoordig in Maine.

Cynthia Voigt is vooral bekend door haar Tillerman-serie. Wie eenmaal de smaak van de verhalen over de familie Tillerman te pakken heeft, kan niet meer met lezen stoppen. Er zijn acht boeken in deze reeks verschenen, waarin zijzelf of een van hun vrienden centraal staan.
Ze schrijft uitsluitend voor twaalf jaar en ouder. In haar boeken komen vaak sterke personen voor, die met veel doorzettingsvermogen hun problemen te lijf gaan. In Amerika zijn de boeken van Cynthia Voigt al vaak bekroond. In Nederland ontving ze in 1996 de Vlag en Wimpel (griffeljury) voor Met het mes op tafel.
‘Een van de dingen die je leert als je opgroeit is dat niets makkelijk is en dat er op belangrijke vragen waarschijnlijk geen antwoorden zijn. Ik probeer in mijn boeken niet de indruk te wekken dat ik overal antwoorden op heb.’
Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: