RSS

Informatie over Michael Grant

15 Jun

Michael Grant werd geboren op 26 juni 1964 in Los Angeles. Hij groeide op in een militair gezin, waardoor ze vaak moesten verhuizen als zijn vader werd overgeplaatst. Als tiener sprak hij vloeiend Frans en hij wilde later tolk/vertaler worden voor de Verenigde Naties. Het vele reizen en verhuizen bleef een vast onderdeel in het leven van Michael Grant die ook als volwassene vaak bleef verhuizen. In interviews vertelde hij met een vleugje humor dat hij uiteindelijk schrijver is geworden omdat het een van de weinige banen was waardoor hij niet aan een vaste plek gebonden zou zijn.

Begin jaren tachtig kwam hij in contact met Katherine Applegate met wie hij inmiddels bijna dertig jaar is getrouwd. Samen begonnen ze met het bedenken van een concept voor een serie jeugdboeken die Applegate met Grant als co-writer wereldberoemd zou maken: Animorphs. Tussen juni 1996 en mei 2001 verschenen er maar liefst 54 boeken in deze science fiction reeks, hoewel ongeveer de helft door zogenaamde ghostwriters werd geschreven. Naast de boeken van Animorphs verschenen er ook videogames, een televisieserie en een aantal boeken in korte vervolgseries. Na dit enorme succes begonnen Applegate en Grant aan een tweede gezamenlijke serie, Everworld, waarin uiteindelijk twaalf delen zouden verschijnen. Hierin stonden onder andere Griekse, Noorse en Egyptische Goden centraal en ook deze boeken waren populair onder de jeugd.

Na jarenlang succesvol te zijn geweest als co-auteur naast zijn vrouw, begon Michael Grant in 2007 onder zijn eigen naam te schrijven. In juni 2008 verscheen in Amerika met Gone het eerste deel van een zesdelige serie die al snel over de hele wereld populair werd bij de jeugd van veertien jaar en ouder. Inmiddels zijn er vier delen verschenen en het vijfde deel, Angst, zal in de herfst van 2012 worden uitgebracht.

Momenteel woont hij met zijn vrouw, hun twee kinderen en veel te veel huisdieren in Toscane, Italië. Het liefst zou hij ooit nog een wereldreis willen maken, waarbij hij elk continent bezoekt.

Bron:

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: