RSS

Informatie over Richard Adams

15 Jun

Richard Adams (Newbury West Berkshire, 9 mei 1920) is een Brits schrijver. Zijn bekendste boek is ongetwijfeld Waterschapsheuvel, het verhaal over een kleine groep konijnen die na een visioen van één van hen overhaast hun kolonie ontvluchten en na veel omzwervingen de perfecte locatie voor een nieuwe kolonie vinden op Waterschapsheuvel.

Richard Adams studeerde moderne geschiedenis in Oxford. Vervolgens was hij voor lange tijd ambtenaar. Op latere leeftijd besloot hij een verhaal, dat hij zijn kinderen tijdens een lange autorit naar een Shakespeare-voorstelling was begonnen te vertellen, op schrift te zetten. Het boek, Waterschapsheuvel, werd een succes en luidde daarmee het einde van zijn overheidsbaan en het begin van een succesvolle schrijverscarrière in.

In 1972, nadat verschillende uitgevers het verhaal hadden afgewezen, werd het toch door een uitgever uitgeven. Het boek kreeg direct internationale bekendheid. De jaren daarna werden er meer dan een miljoen exemplaren verkocht wereldwijd. Waterschapsheuvel is een ware klassieker in de jeugdliteratuur geworden. In 1972 won het de Carnegie Medal en de Guardian Award for jeugdliteratuur. Vandaag de dag zijn er meer dan vijftig miljoen exemplaren verkocht!

Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Adams

 

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: