RSS

Samenvatting ‘Achter de stilte’

17 Jun

Justine is dertien en als ze veertien is, zo schrijft ze aan het begin van het boek, zal ze een vriendje hebben en altijd zeggen wat ze denkt – haar naam betekent niet voor niets ‘de rechtvaardige’. Voor Justine is dit echter een zware weg die veel moed vergt want ze heeft een verschrikkelijk geheim…

Sinds oma dood is, is opa erg eenzaam, en lijkt hij het gezelschap van zijn lievelingskleindochter extra op prijs te stellen. De ouders van Justine vinden dan ook dat ze tijdens de paasvakantie wat vaker bij opa langs moet om hem eten te brengen en een beetje voor hem te zorgen. Maar Justine wil niet meer naar opa, ze weet dat zijn eenzaamheid maar een smoesje is en ze is bang voor hem omdat hij altijd aan haar wil zitten.

Als ze erover probeert te praten, wil niemand naar haar luisteren. Haar ouders doen haar verhaal af met: ‘ze is in de puberteit, dat gaat weer over’ en ook haar grote broer met wie ze het altijd goed kon vinden wordt boos dat zij ‘zulke onzin’ over opa verteld. Haar beste vriendin Lissie is op vakantie en Justine voelt zich alleen. Dan komt Klap in haar leven, een jongen die ze eigenlijk heel vervelend vindt maar die besloten heeft haar vriend te worden en daarin vastberaden is. Justine moet toegeven dat met Klap alles anders is, dat zij het fijn vindt om met hem samen te zijn, dat hij haar niet alleen laat en dat hij wil weten wat er met haar aan de hand is. Dat sterkt haar wil en doet haar besluiten haar eigen weg te gaan en zich te bevrijden van de enge beelden uit haar verleden.

Bron: http://www.quistboeken.nl/young-adults/beate-teresa-hanika-achter-de-stilte/

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: