RSS

Samenvatting ‘Groeten uit Londen’

17 Jun

Jamal die gaat met zijn klas op werkweek naar Engeland. De dag na hun aankomst gaan ze naar een museum. Sanne moet net voor ze moeten vertrekken naar de wc. De deur blijft klemmen dus wanner Sanne eindelijk uit de wc was gekomen, rijdt de bus net weg .

Samen wachten ze op een andere bus. Bij de bushalte wordt Jamal aangesproken door twee Turkse mannen. Jamal vindt ze nogal irritant, maar Sanne zegt dat hij aardig moet blijven. Als ze in de bus zitten geven de mannen hem een boek. Als Jamal in dat boek kijkt, dan ziet hij dat het een bom is. Er breekt paniek uit in de bus, de politie komt erbij. Sanne en Jamal worden opgepakt. Sanne wordt overhoord en daarna wordt ze vrijgelaten. Jamal moet nog blijven. Ze verdenken hem van terrorisme. Doordat hij een Marokkaan is wordt hij nog meer schuldig. Jamal wordt bijna elke dag overhoord en hij krijgt geen advocaat. En er is een nieuwe wet die zorgt ervoor dat ze hem zo lang als ze willen kunnen vasthouden.

Jamal zit nog vast als de klas naar huis gaat. Zijn vader komt ook naar Engeland voor Jamal, maar eerst wordt hij ook nog ondervraagd door de politie. Ze ondervragen zelf Jamal zijn schoolvrienden.
Op 25 januari wordt Jamal vrijgelaten.

Bron: http://www.scholieren.com/boekverslagen/32570

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: