RSS

Recensie ‘Achter de stilte’

18 Jun

Hanika, B.T.
Achter de stilte
Lemniscaat
Rotterdam
2012
12+

Sinds oma dood is, is opa erg eenzaam, en lijkt hij het gezelschap van zijn lievelingskleindochter extra op prijs te stellen. Bovendien kan Justine dan meteen een beetje voor opa zorgen, zeker nu hij ook nog eens zegt dat hij van de trap is gevallen.

Maar eigenlijk wil Justine niet meer naar opa. Hij zit voortdurend aan haar. Als ze erover probeert te praten, wil niemand naar haar luisteren. Hoe kan ze nou haar verhaal bij iemand kwijt? De lezer voelt hoe moeilijke Justine het heft. Daar komt nog bij dat ze het aan niemand durft te vetellen. Daarom is dit voor de lezer is di teen heel interessant verhaal om te lezen.

Tot de dag dat ze Klap in vertrouwen neemt, vertelt ze niets aan iemand. Ze raapt de moed bijelkaar op en besluit Klap, haar nieuwe vriend, in vertrouwen te nemen…

Achter de stilte is een knap geschreven roman. Het heftige onderwerp kan emoties bij de lezer oproepen. Het is mooi van het boek dat naast het hoofdonderwerp vooral vriendschap en hoop een grote rol spelen in het boek. Stoppen met het lezen van dit boek is onmogelijk. Mede door de schrijfstijl zal je dit boek nooit vergeten.

Geschreven door Koen Verplanke

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: