RSS

Recensie ‘Buitenspel’

18 Jun

Hartman, E
Buitenspel
Lemniscaat
Rotterdam
1986
12+

Floris weigert zich aan te passen aan de ‘gedragsstandaard’ in de klas. Hij stelt zich zeer onafhankelijk op. Hij woont met z’n ouders, zijn zusjes en een stel kamerhuurders in een groot huis. Zijn vader werkt op een bank. Bij toeval ontdekt Floris dat zijn vader van plan is te frauderen, samen met één van hun huurders. In de confrontatie die dan volgt tussen vader, moeder en Floris, verdedigt zijn vader zich fel: hij is niet de enige die de belasting ontduikt! En verder wil hij alleen maar hun geldzorgen wat verminderen, dus…

Wat als je vader die een fraudeur is?! Hoe ga je daar mee om? Dit boek laat de lezer zien wat voor keuzes Joris maakt. Of de keuzes de goede zijn die Joris maakt, kunnen wij niet verklappen. Wat wij wel kunnen verklappen is dat het boek de lezer meeneemt in het leven van Floris.

Dit relatief oude realistische boek geeft een kijkje in de belastingwereld. Het boek roept ongetwijfeld vragen op zoals Wie is er te vertrouwen? En wie juist niet? Ben je benieuwd naar de afloop van dit boek en de spannende gebeurtenissen die Floris meemaakt? Dan rest ons maar één ding te zeggen en dat is: ren naar de bibliotheek en lees het boek!

Geschreven door Koen Verplanke

Advertenties
 
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: