RSS

Recensie ‘Dodenrit’

18 Jun

Auteur: Elise Broach
Titel: Dodenrit
Uitgeverij: Pimento, Amsterdam 
Jaar van uitgave: 2010
Leeftijdscategorie: 14+ 

Sommige problemen zie je niet aankomen, zoals onweersbuien die je zomaar uit het niets overvallen. Het ene moment is de hemel blauw en heel ver weg, en dan ineens is het donker en hangen de wolken drukkend boven je hoofd.
Voor de veertienjarige Lucy beginnen de problemen op de avond dat ze met haar oudere broer Jamie en zijn vriend Kit een lange autorit maakt door het woestijnachtige gebied in New Mexico. Ze hebben een weekje vakantie en zijn op weg naar Phoenix, waar de vader van Lucy en Jamie woont. Vanuit het niets komt een hevige storm opzetten. In die allesverblindende wervelstorm rijden ze tegen iets aan. Een dier? Maar als ze gaan kijken, vinden ze een dood meisje in de berm. Vanaf dat moment raken de levens van de drie jongeren in een stroomversnelling. Wat doet dat meisje in deze verlaten streek? En moeten ze zich aangeven of niet?

Deze verschrikkelijke gebeurtenis is nog maar het begin van een adembenemend verhaal. Het boek bestaat uit korte hoofdstukken. Voor de lezer is dit erg prettig. Daarnaast gebeurt er in ieder klein hoofdstuk genoeg. Het is van alle markten thuis. Zo bevat het naast de spanning zeker ook romantiek, sensatie en nachtelijke achtervolgingen. Voor iedere lezer is dit boek dus meer dan geschikt!

Geschreven door: Koen Verplanke

Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op juni 18, 2012 in Dodenrit - Elise Broach

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: