RSS

Recensie ‘Dwaalsporen’

24 Jun

Auteur: Henning Mankell
Titel:
Dwaalsporen
Uitgeverij: De Geus, Breda
Jaar van uitgave: 1996
Leeftijdscategorie: 12+

Zomer 1994, de heetste zomer van de eeuw. De Zweden zitten aan hun televisie gekluisterd voor de wereldkampioenschappen voetbal. Maar niet inspecteur Kurt Wallander. Terwijl hij verlangend uitkijkt naar een rustige zomervakantie, slaat in het idyllische Zuid-Zweedse landschap een landbouwer alarm. In zijn bloeiende koolzaadakker heeft zich al enkele dagen een meisje verstopt dat zich niet laat wegjagen. Als Wallander poolshoogte komt nemen en tussen het koolzaad op haar afloopt, schieten opeens overal vlammen op.

Kort daarop wordt het eerste slachtoffer gevonden van een seriemoordenaar die zijn slachtoffers met een bijl vermoordt en hen vervolgens scalpeert. Opmerkelijke gebeurtenissen als deze in het boek, zorgen voor een waar spektakel. De lezer vraagt zich meteen af wat alle gebeurtenissen in het boek met elkaar te maken hebben. Dat maakt het boek juist zo sterk.

Voor lezers die van volop spanning en sensatie houden, is dit boek een echte aanrader. De wijze waarop gruwelijke dingen gebeuren wordt op dezelfde wijze geschreven. Op die manier voelt het voor een lezer ongetwijfeld alsof hij zelf het verhaal beleeft. Laat je mee sleuren in één van de meest spannende boeken op deze mediatheek!

Met deze roman won de schrijver van het boek, Henning Mankell, onder andere de Zweedse prijs voor beste misdaadroman 1997 en de Engelse misdaadliteratuurprijs de Macallan Gold Dagger 2001.

Geschreven door: Koen Verplanke


Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: