RSS

Recensie ‘Gone (verlaten)’

24 Jun

Auteur: Michael Grant
Titel: Gone (verlaten)
Uitgeverij:Van Holkema & Warendorf
Jaar van uitgave: 2008
Leeftijdscategorie: 15+

Het ene moment stond de leraar nog over de Bugeroorlog te praten. En het volgende moment was hij weg. Leraar aanwezig. Leraar weg. Geen ‘poef’. Geen lichtflits. Geen knal.

In dit eerste deel van de Gone-serie verdwijnen alle mensen van vijftien jaar en ouder. Zomaar, van het ene op het andere moment zijn alle ouders verdwenen, alle politieagenten, alle doctoren. Communicatiemiddelen werken niet meer. In de ontstane chaos nemen de veertienjarige Sam en zijn vrienden de leiding, totdat een anarchistische bende, geleid door de eveneens veertienjarige Caine, de stad gaat besturen en een dictatuur sticht. Sam moet hem tegenhouden. Het duurt alleen niet lang meer voor hijzelf vijftien wordt..

In dit sciencefictionachtige verhaal maak je als lezer mee hoe het zou zijn als er geen volwassnen meer zouden zijn. Door de vele bovennatuurlijke verschijnselen krijgt het verhaal extra spanning. De reacties van de kinderen en de beschrijvingen van soms huiveringwekkende zaken zorgen ervoor dat het realistisch overkomt, ook al is het een volledig onrealistisch thema. Door de spanning lees het boek snel weg, hierdoor heb je eigenlijk niet in de gaten dat het maar liefst 495 pagina’s zijn!

Michael Grant heeft in totaal vier boeken geschreven in de serie Gone. Na het lezen van dit geweldig spannende eerste deel, beloofd dat heel wat goed voor de volgende delen!

Geschreven door: Marissa de Veld

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: