RSS

Recensie ‘Harry Potter en de steen der wijzen’

24 Jun

Auteur: J.K. Rowling
Titel: Harry Potter en de steen der wijzen
Uitgeverij: De harmonie, Amsterdam
Jaar van uitgave: 1998
Leeftijdscategorie: 11+

Harry Potter woont, sinds de dood van zijn ouders, in de bezemkast onder de trap in het huis van zijn zeer onvriendelijke tante en oom Duffeling. Het leven is er op zijn zachtst gezegd heel onaangenaam. Op zijn elfde verjaardag hoort Harry dat hij (net als zijn ouders) een tovenaar is; iets dat zijn leven totaal verandert. Hij gaat naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. Ook is het zijn taak de strijd aan te gaan met Voldemort, de slechte tovenaar die verantwoordelijk is voor de dood van zijn ouders.

Dit eerste deel van de inmiddels wereldberoemde serie is erg spannend, maar toch ook humoristisch. Daarnaast heeft het boek ook een boodschap: het goede overwint het kwade. Sinds het boek voor het eerst in 1998 uitkam in Nederland, raakte al gauw veel kinderen, maar ook volwassenen in de ban van Harry Potter. J.K. Rowling heeft het verhaal van de kleine tovenaarsjongen bedacht tijdens een vertraagde treinreis tussen Manchester en Londen in 1990. In de jaren daarna heeft ze het verhaal verder uitgewerkt tot de zeven boeken die de serie nu bevat.

Voor je de andere boeken gaat lezen is het aan te raden om eerst De steen der wijzen te lezen. In dit eerste deel worden er namelijk belangrijke gedeeltes uit het leven van Harry Potter beschreven. Als je aan de serie begint, zonder eerst het eerste deel te hebben gelezen, kan het zijn dat de rest van de serie moeilijk te volgen en te begrijpen is.

Begin dus bij het begin en laat je menemen op een wonderbaarlijke magische reis!

Geschreven door: Marissa de Veld

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: