RSS

Recensie ‘Ik ben geen racist’

24 Jun

Nilsson, P.
Ik ben geen racist
Rotterdam
Lemniscaat
2007
12+

Tijdens een weekend in Stockholm wordt Svenne neergestoken door allochtone jongens. Hij overleeft het. Kort daarop raakt hij in contact met Nils Dackeman. Nils Dackeman neemt Svenne mee naar bijeenkomsten van zijn politieke partij ‘Rechtvaardig Zweden’. Deze partij komt op voor de ‘gewone Zweed’ en blijkt fel anti-islam te zijn.

Langzaamaan raakt Svenne in de ban van Dackeman. Svenne wordt zelfs benoemd tot partijsecretaris. Het boek neemt de lezer mee van het kwade tot het steeds ergere. De demonstraties die worden gehouden, hebben een aggressief tintje. Er wordt gezwaaid met Zweedse vlaggen, hoofddoeken worden afgerukt en winkels van allochtonen worden geplunderd. Het geweld loopt compleet uit de hand.

Svenne heeft een groot probleem: hij herkent zichzelf in deze agressiviteit niet terug. Hij moet vluchten. Maar om te weten of dat een juiste beslissing is, zal je dit spannnende boek moeten lezen. Een pauze houden tijdens het lezen van dit boek is niet mogelijk. De lezer wordt meegenomen in dit spannende boek. Hoe zal dit gaan aflopen?

Geschreven door Koen Verplanke

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: