RSS

Recensie ‘Kruimeltje’

24 Jun

Auteur: Chris van Abkoude
Titel:
Kruimeltje
Uitgeverij: Kluitman Alkmaar B.V., Alkmaar
Jaar van uitgave:
1997
Leeftijdscategorie: 9+ 

In de decemberkou sjokt ’s avonds laat een kleine jongen met zijn handen in zijn zakken door de sneeuw. Het is Kruimeltje, die door vrouw Koster, de vrouw bij wie zijn moeder hem als baby heeft achtergelaten, weer de straat op is gestuurd. Hij mag pas terugkomen als hij wat geld heeft verdiend om zijn kost en inwoning te betalen. Eenzaam loopt Kruimeltje door de straten van Rotterdam. Geen vader, broers of zusters en geen moeder. Al vaak heeft hij zich afgevraagd waarom zijn moeder hem dit heeft aangedaan. Op een avond vindt Kruimeltje een hond, Moor, net zo’n verschoppeling als hijzelf. De twee worden onafscheidelijke vrienden. Zou de toekomst Kruimeltje nog iets anders brengen dan het leven van een straatjongen?

 Kruimeltje, het Rotterdamse straatboefde, is iedere dag wat aan het rondzwerven met zijn hond. Eén van zijn bezigheden is kat en kwaad uithalen in buurt. Dit arme jongetje, om wie maar weinig mensen wat geven, is eigenlijk maar zielig. Tot een winkelier zich over hem ontfermt. De winkelier is een vriend van de vader van Kruimeltje, die verdwenen is. De winkelier besluit om de vader van Kruimeltje te gaan zoeken in het verre Amerika. Rond dat moment komt ook de moeder van Kruimeltje weer in beeld. Zou het dan allemaal toch nog goed aflopen met deze jongen?

Het boek leest lekker weg en is zeer vermakelijk. Hoogstwaarschijnlijk komt dit door de hoofdpersoon, Kruimeltje. Eigenlijk is het maar een boefje. Wij zeggen: pak het boek, lees het uit en bekijk daarna de film!

Geschreven door: Koen Verplanke

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: