RSS

Recensie ‘Verloren’

24 Jun

Auteur: Milou van der Horst
Titel: Verloren
Uitgeverij: Ploegsma,
Amsterdam
Jaar van uitgave: 2012
Leeftijdscategorie: 12+ 

Als Demi hoort dat haar beste vriendin Lieke spoorloos verdwenen is, slaan haar gedachten op hol. Paniek, verdriet en machteloosheid nemen bezit van haar, want Demi weet dat Lieke wel eens aan zelfmoord heeft gedacht. De laatste tijd ging het sowieso niet goed met haar. Zou ze echt gedaan hebben waar Demi zo bang voor was?

Dit aangrijpende verhaal neemt je mee in het leven van de ik-persoon Demi. Demi heeft een vriendin, Lieke. Maar er is iets mis met haar. Ze heeft namelijk een borderline-stoornis.

 Wanneer je het boek openslaat, zit je meteen in een ware crisis: Lieke is vermist. Ze heeft thuis een afscheidsbriefje achtergelaten. Na dit schokkende bericht, zal de lezer alles te weten komen over het ontstaan van de vriendschap tussen Demi en Lieke op de basisschool. Op de middelbare school nemen de problemen van Lieke steeds grotere vormen aan. Een weblog van Lieke is het enige middel hoe Demi kan lezen hoe het met haar vriendin gaat.

De vlotte schrijfstijl van Van der Horst zorgt voor een prachtige uiting van gevoelens van verdriet, machteloosheid en paniek. Het is leuk om een boek als deze te lezen vanwege het vele gebruik van dialogen. Op die manier voel je mee met de ik-persoon in het boek. Raar maar waar: ook de jongens kunnen zich als Demi gaan voelen, ook al is het vooral een emotioneel boek voor meiden vanaf een jaar of twaalf.

Let op: sla je het boek open, dan zit je meteen aan dit sterk geschreven boek vast!

Geschreven door Koen Verplanke

 

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: