RSS

Samenvatting ‘Eerwraak’

24 Jun

Sam, een Nederlandse jongen van zestien jaar en Levita, een Afghaans meisje van zeventien jaar, krijgen een relatie.  Als haar ouders hier achter komen wordt ze geslagen door haar vader en mag ze niet meer naar school. Een paar weken later hoort Levita dat ze wordt uitgehuwelijkt aan haar neef Nourdin, dan vindt Levita het genoeg. Ze besluit weg te lopen, maar haar poging mislukt.
Bij een tweede poging lukt het haar wel om te ontsnappen. Voolopig mag ze bij Sam blijven, maar ze moet wel in de logeerkamer slapen. Op een dag staan de ouders en oudere broer van Letiva voor de deur. Ze willen Levita komen ophalen, maar Sandra (Sam’s zusje) zegt dat Levita er niet is. Dus gaan Hamid, Nergiz, Ahmad naar de winkel van de ouders van Sam. Sam’s vader voelt dat het gevaarlijk is voor Letiva en besluit om de twee de stad uit te helpen, zodat ze ergens anders aan hun toekomst kunnen werken.

Sam en Levita verblijven in een caravan op de camping van Sam’s oom. Levita heeft al een paar keer contact gehad met haar vriendin Zeynep. Ze vertelt Zeynep dat ze zwanger is van Sam en dat ze het kindje willen houden. Zeynep vertelt dat door aan haar broer Ahmad. De familie van Levita wordt gek. Maar toch wil haar moeder nog in contact komen met Levita. Na een tijd besluit ze om met haar moeder af te spreken. Als Levita en Sam weer in hun woonplaats zijn, gaat Sam zijn ouders opzoeken en gaat Levita naar haar moeder. Haar moeder begint meteen te huilen en omhelst haar stevig. Dan moet haar moeder opeens nog wat halen bij de buurtwinkel. Levita begrijpt het niet, maar dan ziet ze Omar binnenkomen, haar jongste broertje. Omar huilt en zegt dat ze niet had moeten komen. Hij steekt haar twee keer met een mes. Dit blijkt uit een familieberaad te komen. Levita valt bewusteloos neer.

Bron: http://www.scholieren.com/boekverslagen/31959

Advertenties
 
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: