RSS

Samenvatting ‘Hoe overleef ik mezelf?

24 Jun

Het verhaal begint als Rosa gaat verhuizen van Den Bosch naar Groningen waar ze helemaal geen zin in heeft. Daar moet ze naar een nieuwe school en daar heeft ze het helemaal niet naar haar zin.
Als Rosa de eerste dag op school is, is het raak: ze wordt uitgescholden en gepest. Ze wordt uitgemaakt voor miss piggy en dat ze dik is (maar dat is niet zo). Doordat ze gepest wordt, krijgt ze steeds minder zelfvertrouwen.
Thuis loopt het allemaal ook niet op rolletjes. Ze heeft vaak ruzie met haar moeder en ze vindt dat Alexander(stiefvader) zich veel er mee bemoeit. Ze besluit om haar zelf opnieuw uit te vinden, een nieuwe Rosa dus. Eentje die iedereen leuk vindt.
Ze heeft vanaf dan twee stemmen in haar hoofd. Rooz is heel stoer en die durft alles en Rosa, zoals ze vroeger was: bang en verlegen. Ze doet dingen die ze eigenlijk helemaal niet wil. Ze is brutaal tegen haar ouders, steelt kleren uit de winkel, laat een piercing zetten en laat haat haren paars verven. Haar ouders zijn het niet met Rosa’s ideeën eens.Daarom krijgt ze straf. Zakgeld krijgt ze ook niet meer.
Gelukkig heeft ze haar computer nog. Zo kan ze Jonas en Esther mailen. Jonas wil dichter worden. Hij bedenkt vaak gedichten over de problemen van Rosa. Ze mailt ook veel met Esther. Esther geeft vaak tips hoe ze haar problemen kan oplossen. Rosa houdt heel erg van tekenen. Onder de tekenles maakt ze haar eigen tekeningen. Als haar leraar dat ziet, meneer Meyer, dan vraagt hij aan Rosa of ze tekenles wil en Rosa accepteert het. Rosa krijgt van haar leraar Samuel Meyer les in zijn huis. Rosa krijgt van hem zijn oude graffitispullen.
Als Rosa een keer op haar halfbroertje moet passen, besluit ze om te gaan spuiten. Daar ontmoet ze Neuz (die in het echt Vincent heet). Na een paar keer spuiten worden ze opgepakt door de politie. Daarna koopt ze weer nieuwe spullen en gaat ze weer spuiten met Neuz. Wanneer Neuz en Rosa een keer na het spuiten door de straten lopen, horen ze iemand roepen om hulp. Aan het eind van de doodlopende straat ligt er een man. Drie jongens om hem heen trappen hem. Rosa schreeuwt dat de jongens moeten ophouden, maar de ze worden nog bozer. Rosa krijgt een klap op haar slaap en valt bewusteloos neer. Na een messensteek vaalt Neuz ook bewusteloos neer.
Toen Rosa wakker werd, was ze in het ziekenhuis en Neuz zat naast haar. Er werd aan Rosa verteld dat ze haar miss piggy noemde, omdat ze blonde krullen en een wipneisje had. Dus niet omdat ze dik was. Rosa was weer helemaal gelukkig en kreeg verkering met Neuz.

Bron: http://www.scholieren.com/boekverslagen/25289

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: