RSS

Samenvatting ‘Verloren’

24 Jun

Op een dag is Demi’s beste vriendin Lieke spoorloos verdwenen. Demi is in alle staten en wil overal zoeken. Demi maakt zich zorgen, want Lieke heeft het wel eens over de dood gehad en de laatste tijd ging het niet goed met haar. Ze zal toch niet…

Het verhaal begint met de verdwijning van Lieke. Daarna keert het verhaal terug in de tijd en komt de lezer te weten hoe Lieke en Demi elkaar hebben leren kennen, hoe hun vriendschap ontstond en hoe Demi het moeilijk krijgt als Lieke zich erg vreemd begint te gedragen. 
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Demi, in de ik-vorm. Daardoor weet de lezer ook niet meer dan wat Demi denkt en doet. De lezer krijgt een beeld van Lieke zoals Demi het ervaart. Het verhaal gaat in die zin minder over Lieke dan wel over Demi die zich verantwoordelijk voelt voor haar vriendin en daar zelf erg onder begint te lijden. De relatie tussen Lieke en Demi keert met het opgroeien ook volledig om en dat verbaast Demi, zeker als ze op internet de blog van Lieke leest. Op den duur is dit ook de enige manier die Demi nog heeft om over Lieke te weten wat er in haar omgaat, want communiceren met Lieke blijkt erg moeilijk.

 

Bron: http://www.pluizuit.be/120322/Verloren.htm

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: